Méregtelenítés

A szervezet rendelkezik a saját öngyógyító mechanizmusával, mely lehetővé teszi a méregtelenítés természetes úton való lezajlását.

Sajnos azonban a táplálkozási szokások igencsak eltorzulttá váltak napjainkra, így a különböző méreganyagok, tartósítószerek, vegyszerek az évek során felhalmozódnak a szervezetben megakadályozva a méregtelenítés természetes folyamatát, mivel önmaguktól képtelenek távozni.

Ez már önmagában is komoly gondot okozhat, de a legfőbb probléma, hogy az immunrendszer 70%-a a belekben található, pontosan ott, ahol ez a rengeteg  vegyi szemétlerakódás meggátolja a megfelelő módon való működését. Amikor a méregtelenítés hiányában fellépő betegségek valamelyike megtámadja a szervezetet, gyakorlatilag nem is feltétlenül gyanakszunk erre a problémára.

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni a méregtelenítés fontosságát, hogy az emésztés, a vese, a máj és a belek működése is megfelelő módon történhessen meg. A méregtelenítés elvégzése kimondottan ajánlott olyan tünetek jelentkezésekor, mint hasi puffadás, megmagyarázhatatlan fáradtság, bőr irritáció, allergia, kisebb fertőzések, szem alatti táskák. Méregtelenítés évente legalább egyszer javasolt mindenkinek.

Hatékonyabb lehet a méregtelenítés, ha csökkentjük a toxinok mennyiségét, mivel ez leterheli szervezetünket. Ilyenek az alkohol, kávé, cigaretta, finomított cukor, vagy a telített zsírok. További méreganyag források a vegyi alapú háztartási tisztítószerek és a személyes egészségügyi termékek, mint samponok, dezodorok, fogkrémek. Egy rövid méregtelenítő program és egy megfelelő módon elvégzett béltisztítás roppant előnyös a szervezet és az egészség számára.

Hozzászólások lezárva.