A Hasfájásról

A hasfájás általában görcsökkel vagy tompa fájdalommal járó tünet, mely kisebb működési zavarra utaló, többnyire rövid ideig tartó jelenség.

A súlyosabb mértékű hasfájás nagyobb aggodalomra ad okot. A hirtelen és váratlanul fellépő hasfájás, mely többnyire egy adott helyre lokalizálódik, orvosi vészhelyzetnek tekintendő, ilyenkor a probléma oka lehet például a vakbélgyulladás.

A hasfájás elég gyakori kiváltó oka lehet a puffadás, vagy a szélgörcs, mely elég kínos, ámde könnyen kezelhető probléma. Egy alapos béltisztítás könnyen orvosolhatja ezeket a kellemetlen tüneteket.

Amikor a hasi görcsökhöz hasmenés is társul, nagy valószínűséggel vírusos, vagy bakteriális fertőzésről lehet szó a gyomorban vagy a bélrendszerben, mellyel az immunrendszer önmaga is megbirkózik néhány napon belül. Ettől függetlenül érdemes segítenünk a szervezetnek egy néhány napon keresztül beiktatott könnyed diétával is, hogy a kellemetlen bélproblémák minél előbb megszűnhessen.

Súlyosabb fertőzés gyanújára adhat okot, ha a hasfájás kísérőjelensége egy általános rosszullét, hidegrázás, vagy láz. Az olyan erős hasfájás, mint a nyombélfekély, vagy gyomorfekély kísérőjelensége, orvosi beavatkozást igénylő betegségek.

Számos betegségtől megkímélhetjük magunkat, ha egy kicsit odafigyelünk az életmódunkra, emésztésünkre, bélrendszerünk működésére. A hasfájás kellemetlen érzetétől szabadíthatjuk meg magunkat, ha kerüljük a zsíros ételeket, lassabban és alaposabban megrágva fogyasztjuk ételeinket, rendszeresen méregtelenítjük szervezetünket. Egy kis odafigyeléssel, egy sokkal egészségesebb, betegségektől mentes életet élhetünk, melyben a hasfájás sem játszik semmiféle szerepet.

Hozzászólások lezárva.