Emésztőenzimek

Az emésztőenzimek hatása az emberi szervezetre

EmésztőenzimekAz enzimek igen fontos szerepet játszanak szinte minden olyan biokémiai reakcióban, ami a szervezetünkben megy végbe. Ez alól természetesen az emésztés sem kivétel. Nem létezne élet az emésztőenzimek működése nélkül, akkor sem ha kellő víz, vitamin, ásványianyag, illetve fehérje állna rendelkezésünkre. Az enzimek, melyeket a hasnyálmirigy termel, olyan katalizátorok, amelyeknek a táplálék megemésztésének kémiai folyamatában van fontos szerepük. Abban az esetben, ha az enzimszintek alacsonyak, a biokémiai reakciók lassulásnak indulnak, a szervezet elkezd szenvedni. Számos kutatás igazolta, hogy az öregedéssel sajnos lelassul a szervezet enzimtermelése.

Az emésztőenzimek fő feladata kisebb alkotóelemeire lebontani az élelmiszer molekuláit (fehérje, zsírok, cukrok) (aminosavak, zsírsavak, glükóz), melyek a szervezetben képesek probléma nélkül felszívódni. Az emésztőenzimek csoportosítása: proteolitikus (fehérjebontó) és lipolitikus enzimek.

A proteolitikus enzimek feladata lebontani az élelmiszer fehérjéit. Testünk azonban jelez, ha szervezetünk proteolitikus enzímhiányban szenved, ugyanis a felbontatlan fehérjék a vastagbélbe jutnak, ahol rothadási folyamat indul meg, melynek következménye lehet emésztési zavar (pl. felfúvódás, gázképződés, hasmenés).

Mik az emésztőenzimek előnyei?

Az emésztőenzimek használatával enyhül a teltségérzet, gyomorszáji diszkomfort érzés, amely fájdalommal járhat és igen súlyossá válhat, émelygés és böfögés megnyilvánulásában. Az enzimek tulajdonképpen “előemésztik” az ételt, megkönnyítve az emésztőrendszer feladatát. A vitaminok és ásványianyagok felszívódása hatékonyabb az emésztőenzimek jelenlétében. Segítséget nyújthat táplálékallergia és Candida fertőzés esetén is. Azok a fehérje alapú molekulák, melyek a nem megfelelő emésztés következtében, vírus vagy gomba illetve baktérium formájában kerülnek be a szervezetbe, előidézhetik allergiás reakciók kialakulását a véráramba kerüléssel. Probiotikummal együtt, az emésztőenzimek használata segíthet a visszatérő Candidiasis kezelésében és megelőzésében. Bőrbetegségek, mint acne, rosacea, ekcema kezelésében hatékony segítséget nyújthat. Továbbá köztudott, hogy testsúly kontroll optimalizálásában is kiváló.

Miért nélkülözhetetlen az ember számára az emésztőenzim?

Az enzimek a szervezetben zajló emésztési folyamatokért felelősek, ezzel egyidejüleg a sejtek megfelelő mértékű energia és tápanyagellátásáért. MIndemellett segítséget nyújtanak az új sejtek felépítésében, az elhasználódott sejtek lebontásában, illetve a bomlástermékek eltávolításáért is felelősek.

A „civilizációs betegségek” megjelenésével és drasztikus elterjedésével napjainkban igen gyakori a szervezet kimerülése. Az ember szervezetébe kizárólag, vagy igen jelentős részben hőkezelt, vagy kémiailag módosított táplálék jut. A szervezet ilyen esetben nem képes olyan mennyiségben termelni az emésztőenzimeket, hogy azok elegendőek legyenek a halott táplálék lebontására.

Sajnos elkerülhetetlen az öregedés megkezdődésével az emésztési panaszok kialakulása.

A Clean Inside® méregtelenítő kúra segíti az emésztőrendszer, különösen a bél megtisztulását. A kúra a szervezet számára élő tápanyagokat tartalmaz, melyek segítik az emésztőrendszer megtisztulását. A béltisztító kúra alatt a Clean Inside® programnak köszönhetően a salakanyagok teljes mértékben eltávolíthatóak, mindemellett hozzájárul a szervezet belső egyensúlyának visszaállításához és fenntartásához.

Forrás:
A Natural-Swiss hu weboldal hozzájárult a tartalom felhasználásához.


Ajánlott termék

Emésztést segítő növényi készítmény Swiss Herbal DigestFX® emésztést segítő növényi készítmény

A Swiss Herbal DigestFX® kapszula régen ismert és bevált speciális gyógynövény-kivonatokat tartalmaz (Articsóka-, Édeskömény-, Borsmenta-kivonat), melyek fokozzák a máj és a hasnyálmirigy működését és ezáltal elősegítik az egyik legfontosabb emésztőnedv a hasnyál termelődését valamint az epe-kiválasztását…