Candida

Minden, amint a Candidáról tudni kell

CandidaImmunrendszerünk gyengesége számtalan betegségnek ad otthont, hiszen csökken az ellenálló képességünk, így szervezetünk már nem ellenálló a kórokozókkal szemben. Javasolt az év minden szakában megfelelő mennyiségű tápanyagot és vitamint fogyasztani, amely a szervezetünk számára nélkülözhetetlen.

Az immunrendszer gyengeségének köszönhetően a Candida gomba is igen gyorsan eltud szaporodni a szervezetünkben.

Mit kell tudni a candida gombáról?

A Candida sarjadzógombák osztályának legismertebb faja a Candida albicans, szervezetünk tökéletes működésénél a Candida gomba a jótékony baktériumokkal együtt normál bélflórát alkotnak.

Hol található meg a Candida gomba a szervezetünkben?

Addig, amíg immunrendszerünk nem indul meg a legyengülés útján, addig a Candida gomba nem kezd el szaporodni. Túlzott szétterjedése viszont súlyos betegségekhez vezethet. Előfordulhat a bélben, a nemi szervek nyálkahártyájában, valamint a szájban, a nyelőcsőben és a torokban szintúgy.

Milyen tünetekkel jár a Candida gomba jelenléte?

Mikor aggodalmaskodjunk, hogy a Candida gomba nincs jótékony hatással ránk? A candida gomba a véráramon keresztül sajnos a testünk bármely részébe eljuthat, ezzel pedig kellemetlen, súlyos tüneteket okozhat számunkra.

Gyanakvásra utaló jelek:

  • viszketés, bőrkiütések, ekcéma, különböző bőrpanaszok
  • szájszag, rossz lehelet
  • éjszaka előforduló verejtékezés
  • folyamatos éhségérzet
  • diéta mellett nem csökkenő súly
  • krónikus hasmenés vagy szorulás
  • állandó fáradtságérzet
  • gyakori felfázás, sűrűn előforduló hólyaghurut
  • gyakori fejfájás,megfázás, gyakori migrén

Ezen tünetek a Candida gomba jelenlétére hívják fel a figyelmünket.

Mi váltja ki a Candida gomba rendellenes elszaporodását?

Az antibiotikumos kezelések hatására a természetes védekezőrendszerünk veszít az ellenálló képességéből így kimondhatjuk, hogy az antibiotikumok szedése mellett elterjedhet a Candida gomba. Miért? Az antibiotikumok bár segítenek az adott betegségeket kezelni, ezzel egyidejűleg elpusztulnak a test egyéb jótékony baktériumai, így képtelenek megfékezni a Candida gomba túlzott szaporodását. A candida gomba esetében az antibiotikumok nem száz százalékban felelnek a betegség kialakulásáért. Néhány tényezőt fontos kiemelnünk, amelyek befolyással lehetnek a Candida gomba terjedésére. Emeljük ki a túlzott húsfogyasztást, sajnos manapság nem igazán figyelünk oda az egészséges életmódra. A túlzott mértékű mesterséges adalékanyaggal rendelkező ételek szintén segíthetnek a Candida gomba elszaporodásában.

Mit tehetünk a Candida gomba ellen, ha nem merünk orvoshoz fordulni?

Kialakult probléma esetén komoly diétát kell bevetnünk a Candida gomba ellen, hiszen csak így segíthetjük magunkat a gyógyulásra. A speciális diéta együtt jár a cukor és a szénhidrát csökkentésével, mellyel visszaszoríthatjuk a Candida gomba elterjedését. Létezik viszont egy másik megoldás is. Egy-két alapszabályt betartva nagyon sokat teszünk gyógyulásunk érdekében, amely diétával sem jár!

A Clean Inside® program használata segítségünkre lehet a Candida gomba megfékezésében. A Clean Inside® nyújtotta lehetőségek a leghatékonyabbak a gyógyulási folyamat elérésében!

Az egészséges életmód legyen az Ön “barátja” is, hiszen nagyon sok betegséget megelőzhet, ha tudatosan, egészségesen éli az életét.

A rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás az egészséges szervezet mozgatórugója. Éppen ezért nélkülözhetetlen évente kétszer méregtelenítést végeznünk egészségünk érdekében.

Nagyon fontos, hogy már egészen kicsi korban a tudatos, és egészséges táplálkozásra tanítsuk gyermekeinket, hiszen ezzel sokat teszünk egészségükért, szervezetük ellenállóbb lesz.

A Candida albicans a bélflórában található, az emésztésben van igen fontos szerepe. Túlszaporodása esetén a candida komoly egészségügyi problémákat képes okozni. Elszaporodásának fő oka az immunrendszer gyengülése. A Candida gomba sajnos elsősorban a nőket megtámadó betegség. Szívpanaszok, bőrkiütések, szorulás, vagy hasmenés, ízületi fájdalmak, petevezeték gyulladás vagy gyakori esetben folyással járó tünetként jelentkezik. Mindenképp kerülni kell a szénhidrátokat, édességeket, a diéta elején a gyümölcsöket is, hiszen a Candida gomba ezekkel táplálkozik. A Candida gomba ellen nagyon eredményes a Natural Swiss termékcsalád.


Ajánlott termék

Béltisztítás | Béltisztító kúraClean Inside® béltisztító Program

A Clean Inside® béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.