Bélféreg Probléma

A parazita egy betegséget okozó organizmus, ami emberi szervezeten (tetvek, vírusok, baktériumok), vagy emberi szervezeten belül (vírusok, baktériumok, férgek), illetve állatokon vagy állatokban élősködnek, és belőlük nyerik táplálékukat.

A bélféreg is egy, az emberben (gazdaszervezetben) élősködő a paraziták közül. A bélféreg tojásai a szennyezett levegő, víz, élelmiszer segítségével juthat be az emberi szervezetbe, száj, orr, vagy végbélnyíláson keresztül. Amikor a bélféreg már bejutott a szervezetbe, általában a vastagbélben telepszik meg, és ott kezd el növekedni és szaporodni, esetenként más szervben is elszaporodhatnak.

A bélféreg jelenlétének megállapításához kórtörténet és fizikális vizsgálat szükséges, illetve a széklet laboratóriumi elemzése, esetenként más egyéb vizsgálat is elengedhetetlen lehet a bélféreg jelenlétének megállapításához. A kezelés legtöbb esetben féreghajtó gyógyszer segítségével történik. Ugyancsak segítség lehet a probléma kezelésében, ha ezen időszak alatt egy alapos béltisztítást is végzünk, természetes, de hatékony méregtelenítő program segítségével.

A bélféreg jelenlétének elkerülése végett a gyakori kézmosás, a fürdőszoba és konyha tisztán tartása, az ételek alapos megfőzése, valamint a tiszta, szűrt víz fogyasztása elengedhetetlenül fontos szerepet játszó tényező.

Több típusú bélféreg létezik, az emberben a cérnagiliszta előfordulási rátája a legmagasabb. Ez a 0,5-1 cm hosszúságú bélféreg gyakori vendég az iskoláskorú gyerekek körében. Nem veszélyesek, inkább csak kellemetlenek, főleg éjszaka, amikor viszketést okoznak a végbélnyílás környékén.

Hozzászólások lezárva.